Asociaţie a salvatorilor voluntari pentru situaţii de urgenţă

Dezbaterea regulamentului privind managementul situaţiilor de urgenţă
January 29, 2017

Asociaţie a salvatorilor voluntari pentru situaţii de urgenţă

Bucureşti, 1 mar /Rompres/ – În Bucureşti funcţionează Asociaţia Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă (ASVSU), care are drept scop salvarea de vieţi omeneşti şi protejarea mediului înconjurător.

Iniţiatorii acestui proiect îşi propun, printre altele, selectarea şi instruirea în cadru organizat a personalului voluntar din cadrul societăţii civile pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în domeniile cercetare, căutare, deblocare, salvare, prim ajutor în urgenţă, transport accidentaţi, alpinism utilitar, radiocomunicaţii, căutare-salvare canină, suport psihologic.
Totodată, printre obiectivele ASVSU se află organizarea de centre fixe şi mobile de salvare dotate cu echipament specific – corturi, pături, mijloace de transport auto, inclusiv ambulanţe, garaje, echipamente complexe de radiocomunicaţii, hărţi, calculatoare, magazii cu echipament de lucru şi rezervă, GPS-uri, câini specializaţi de căutare şi salvare, rezerve de apă potabilă şi bucătării de campanie, din fondurile proprii şi/sau în colaborare cu instituţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi străinătate.
Asociaţia organizează şi voluntari în echipe, grupe şi detaşamente de salvare pentru situaţii de urgenţă, din rândul celor instruiţi care au promovat examenele specifice.
Organizaţia participă de asemenea la elaborarea planurilor de protecţie şi intervenţie în dezastre ale structurilor administrativ-teritoriale, stabileşte locul forţelor de intervenţie proprii, în cooperare cu celelalte forţe care intervin în prevenirea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, pentru restabilirea stării de normalitate. ASVSU realizează, în acelaşi timp, activităţi de supraveghere, cooperare, prevenire şi alarmare în cazul situaţiilor de urgenţă, colaborând cu elementele componente ale sistemului naţional de management pentru situaţii de urgenţă.

http://www.medfam.ro/rompres/modules.php?name=News&file=article&sid=7736

Data
Martie 2005