“Caini pentru Oameni” – cautare si salvare

Exercitiou salvare “TOTUL PENTRU VIATA”
January 29, 2017
ONG-ul tinerilor cu adrenalină
January 29, 2017

“Caini pentru Oameni” – cautare si salvare

Cautare si salvare

Din acelasi an 2004, echipa Caini Pentru Oameni a avut inca o initiativa temerara: antrenarea cainilor din proiect pentru actiuni de cautare si salvare. Impreuna cu George Popa din Alba Iulia si Calin Ciora din Cluj Napoca (in prezent, coordonator al echipei de Salvare Canina din cadrul Crucii Rosii Cluj) VIER PFOTEN a participat la prima tabara pentru caini de salvare din Romania, Arieseni 2006. Cu aceasta ocazie, toti cainii au fost supusi antrenamentelor si testelor specifice interventiei in caz de avalansa, sub atenta supraveghere a echipajului de la Salvamont Alba.
Datorita rezultatelor deosebite obtinute, pregatirea a continuat cu diversificarea tipurilor de cautare: daramaturi, teren accidentat, padure etc. , iar ulterior echipa a participat la mai multe tabere de pregatire si concursuri, de asemenea cu rezultate de exceptie.
Prima operatiune de cautare si salvare la care au fost folositi fosti caini fara stapan, a avut loc pe data de 04.06.2007 in cazul accidentului din incinta halei prabusite la fabrica Vulcan, in urma operatiunilor de demolare.Alt
Cei patru fosti caini fara stapan, Marta, Mica, Codrut si Negruta, au antrenament special pentru astfel de operatiuni de cautare si salvare si fac parte din proiectul „Caini pentru Oameni”, desfasurat in Romania de Fundatia pentru Protectia Animalelor VIER PFOTEN.
Echipa VIER PFOTEN a ajuns prima la locul accidentului, unde cu ajutorul si sub coordonarea lui Vasile Grososiu (Asociatia Salvatorilor Voluntari) si a lui Florian Irimiea(coordonator proiect Caini pentru Oameni) a inceput cautarile in jurul orei 18.00, lor alaturandu-li-se ulterior doi caini de la Protectia Civila (Ciolpani).