Comitet Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă

Victime ale atacului de panica
January 29, 2017
ASVSU – in ziarul Romanaia Libera din 15 martie 2011
January 29, 2017

Comitet Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi, 23 iunie, sub conducerea Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Florin Bejan, pentru a analiza situaţia cauzată de fenomenele meteorologice cu urmări grave din această perioadă.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ai Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii, ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii, ai Companiei Naţionale Poşta Română, ai Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai operatorilor de comunicaţii.

“Atât instituţiile publice, cât şi operatorii privaţi din domeniul comunicaţiilor au colaborat într-un mod remarcabil în aceaste momente deosebit de grele şi sunt convins că în viitor această colaborare se va extinde. Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei aşteaptă solicitări şi propuneri din partea tuturor membrilor Comitetului, pentru a identifica cele mai eficiente modalităţi de intervenţie. În aceeaşi măsură, le solicit operatorilor realocarea resurselor puse la dispoziţia autorităţilor la inundaţiile din perioada aprilie-mai”, a declarat Secretarul de Stat Florin Bejan.

Reprezentantul STS a precizat că în comuna Târlişua, judeţul Bistriţa – Năsăud, Serviciul a deplasat două unităţi de telecomunicaţii, două repetoare şi alte echipamente tehnice pentru asigurarea unui minimum de legături de comunicaţii. Cele două unităţi de telecomunicaţii care funcţionează pe unde scurte se află la primărie, iar cele două repetoare funcţionează numai local, din cauza vizibilităţii reduse, însă aceste echipamente sunt suficiente pentru gestionarea activităţilor de intervenţie.

De asemenea, operatorii de comunicaţii au contribuit la îmbunătăţirea legăturilor comunei cu autorităţile implicate în gestionarea crizei, instalând noi posturi telefonice şi o unitate mobilă de telecomunicaţii.

 

În cadrul şedinţei, Secretarul de Stat Florin Bejan a amintit şi de proiectele referitoare la studiile „Sistemul de avertizare prin SMS” şi „Centrul operaţional de comunicaţii pentru situaţii de urgenţă”. În ceea ce priveşte acest al doilea proiect, oficialul MCTI a precizat că nu se intenţionează realizarea unei noi reţele specializate pentru situaţii de urgenţă, ci realizarea unui centru care să dispună de resurse permanente în scopul realizării unei monitorizări la nivelul reţelelor de comunicaţii. Astfel, prin Centrul operaţional se vor exercita activităţi de genul celor efectuate până acum în cadrul Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă, în baza aceluiaşi nivel de colaborare.

Comitetul a mai decis includerea Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă în planul de acţiune al MCTI. Aceasta dispune de unităţi mobile de telecomunicaţii şi de un număr de 10.000 de persoane care pot acţiona pe bază de voluntariat.

http://www.mcti.ro/index.php?L=0&id=28&lege=1135

 

Data

Iunie 2008

Call Now Button
×

 

Salut!

Dati click pe "Relatii Clienti" mai jos pentru a putea incepe conversatia cu un reprezentant ASVSU.

×